Hur laddar ni klockan?
  1. Hur har du laddat klockan?
  2. Med vad för sorts adapter/laddare laddar du klockan med?
  3. Hur stark är laddaren? watt/amp
  4. Du får ej ha för stark laddare, ex 5w1A är att rekommendera för att inte skada batteriet.
Laddsladden
  1. Hur ser laddsladden ut? Är den hel?
  2. Torka av laddsladdens kontakt och även baksidan på klockan, så den får bättre kontakt.
  3. Första steget är att byta ut laddsladden, det är en förbrukningsvara, och kan köpas på vår site, www.safekid.se

Laddning
  • Försäkra dig om att laddsymbolen syns i klockans display vid laddning, annars laddas inte klockan ordentligt.
  • Att laddsladden fäster bra mot klockan, med plus/minus magneten åt rätt håll mot klockan.
  • Testa olika adaptrar (delen i vägguttaget) och se om det blir någon skillnad.
  • Ladda upp klockan 5-6 timmar vid 3 tillfällen för att aktivera hela batteriet och se om laddtiden blir längre därefter.

Vilken APP använder du?

Om du har Setracker installerad (inte setracker 2) ta gärna bort den appen helt, avinstallera den.

För vi upplever att den appen ligger och drar mycket batteri ur klockan. Kan påverka batteriet negativt.

Använd appen Setracker 2 eller Wonlex bara.

4G klockor med WIFI

Har du anslutit klockan till det egna wifi-nätverket? Koppla i så fall bort klockan från wifi-nätverket och utvärdera om det gör någon skillnad? Om klockan är ansluten till ett specifikt wifi-nätverk så letar den efter detta under dagen och drar då onödigt med batteri.

4G klockor med Bluetooth
Har du Bluetooth igång på klockan? Du hittar inställningen i klockans inställningar.

Avaktivera bluetooth.
(Bluetooth används inte i klockans funktioner, så den kan vara avstängd.)