Här är några tips och inställningar för bättre/snabbare positionering.

1. Använd SeTracker 2som har bästa GPS spårning/kart i appen.
  2. I nyaste versionen visas kartan direkt i startskärmen. Tryck på den och tryck sedan på den gröna GPS-droppen i nederkant av kartan för att få en aktuell position. Se mer här: https://safekid.se/information-om-appar/
  3. I appen så ska du ställa in klockans tid (app/server tiden måste överstämma med klockans tid).
  4. Gå även in under Location schedule update -> ändra till ex 1 eller 10 minuters uppdatering.

Står det LBS (Local Base Station) eller wifi på kartan, så har den lokaliserat en närliggande mast.

Om man sitter inomhus med otillräcklig GPS-mottagning så använder klockan LBS eller wifi. Om man går ut med klockan eller triggar kartan genom att titta på dagens Historical Route så kan GPS vakna till liv.

Du kan inaktivera LBS i appen, men det innebär dock bara att LBS-positioneringen inte sparas i historiken och därmed inte visas när man spelar upp klockans tidigare positioner i Historical Route. När signalen är dålig visar klockan fortfarande LBS-positioneringarna.