Här är några tips och inställningar för bättre/snabbare positionering.

1. Använd SeTracker 2 som har bästa GPS spårning/karta i appen (enligt oss).

2. I nyaste versionen visas kartan direkt i startskärmen. Tryck på den och tryck sedan på den gröna GPS-droppen i nederkant av kartan för att få en aktuell position. Försäkra dig om att datum och tid stämmer. Se mer här: https://safekid.se/information-om-appar/

3. I appen så ska du ställa in klockans tid (app/server tiden måste överstämma med klockans tid) - EAST GMT +1 ska tidszonen vara inställd på. Sommartid ska aktiveras om det är sommartid och inaktiveras om det är vintertid.

4. Gå även in under Location schedule update -> ändra till ex 1 eller 10 minuters uppdatering.

Det bör göra att ni får bättre position.

LBS

Står det LBS (Local Base Station) eller wifi på kartan, så har den lokaliserat en närliggande mast.

Är klockan inomhus
Om man sitter inomhus med otillräcklig GPS-mottagning så använder klockan LBS eller wifi. Om man går ut med klockan eller triggar kartan genom att titta på dagens Historical Route så vaknar GPS till liv.

Du kan inaktivera LBS i appen.

Att inaktivera av LBS i appen innebär dock bara att LBS-positioneringen inte sparas i historiken och därmed inte visas när man spelar upp klockans tidigare positioner i Historical Route.

När signalen är dålig visar klockan fortfarande LBS-positioneringarna.